تحلیل کمی و کیفی یهودیستیزی و بهاییستیزی آنلاین پس از وقایع ۷ اکتبر
مقدمه
به دنبال حمله حماس به مناطق مرزی جنوب اسرائیل در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳، نفرت پراکنی علیه یهودیان در فضای مجازی جهش قابل توجهی به خود دیده است. مطالعات شرکت سایبروِل نشان میدهد که تنها در یک هفته پس از ۷ اکتبر تعداد محتواهای شامل یهودیستیزی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) ۸۱٪ و در فیسبوک ۱۹۳٪ افزایش یافت. بر اساس یافتههای این شرکت، در این یک هفته تعداد کاربران توییتری که از هشتگ «#هیتلرحقداشت» بازدید کردند از ۳۰۰ هزار به ۲۵ میلیون کاربر افزایش یافت.
بر اساس یک گزارش دیگر، یهودیستیزی آنلاین از هفتم تا آخر اکتبر ۲۰۲۳، ۱۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. نیویورک تایمز نیز در گزارشی تحقیقی تایید میکند که پس از ۷ اکتبر نشر محتواهای شامل یهودیستیزی در فضای آنلاین جهش پیدا کرده است.
در این میان برخی از دولتها با در نظر گرفتن اهداف ژئوپلیتیک خود به شکلی سازمانیافته به نشر اطلاعات نادرست، تئوریهای توطئه و دعوت به خشونت علیه یهودیان و مردم اسرائیل پرداختهاند، که از اصلیترین آنها میتوان به دولتهای جمهوری اسلامی، روسیه و چین اشاره کرد. تمرکز این گزارش بر شناسایی منابع اصلی این نفرت پراکنیها و بررسی ارتباط آنها با دولت جمهوری اسلامی است.
این گزارش همچنین با بررسی محتواهای منتشر شده از سوی بلندگوهای رسمی، نیمهرسمی و غیررسمی نفرت پراکنی علیه یهودیان و غیر نظامیان اسرائیلی در ایران به دستهبندی این محتواها میپردازد. تحلیل نقاط پیک انتشار نفرتپراکنی علیه یهودیان و اسرائیلیها و شناسایی کلیدواژههای اصلی بکار رفته در این دست مطالب نیز از مواردی هستند که در این گزارش به آن پرداخته میشود.
یافتههای این گزارش نشان میدهد که در بازه زمانی سه هفته پس از روز ۷ اکتبر حدود ۸۱۷ هزار محتوای شامل یهودیستیزی در فضای آنلاین به زبان فارسی منتشر شده است که از جهشی ۱۶ برابری نسبت به سه هفته پیش از آن و ۱۵۲ برابری نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته حکایت میکند.
علاوه بر این، در گزارش پیش رو روندهای یهودیستیزی و بهائیهراسی و بهائیستیزی در فضای مجازی فارسی مقایسه میشوند و نسبتهای میان آنها مورد تحلیل قرار میگیرد. بر اساس یافتههای گزارش، بهائیستیزی آنلاین در بازه سههفتهای مذکور نسبت به سه هفته پیش از آن نزدیک به دو برابر افزایش یافته است. جالب است که در بازه شش هفتهای مشابه سال ۲۰۲۲، در فضای آنلاین فارسی هیچ محتوایی که شامل نفرت پراکنی علیه بهائیان بوده باشد، منتشر نشده است.
مقایسه تطبیقی محتوای شماری از مطالب شامل نفرت پراکنی علیه یهودیان و بهائیان نشان میدهد که بخش عمدهای از آنها از سوی منابع مشترک تولید و منتشر میشوند که اغلب بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم با دولت جمهوری اسلامی در ارتباط هستند. حکومت ایران این کارزارها را با انگیزههای خارجی و منطقهای مبنی بر تقابل ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک با دولت اسرائیل، و اهداف داخلی مبنی بر توجیه سرکوب بهائیان راه میاندازد.
روش شناسی
مبنای این گزارش ارزیابی کمی و کیفی محتواهای شامل یهودیستیزی و بهائیستیزی به زبان فارسی است که در بازههای زمانی سه هفته پیش و پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و مدت زمان مشابه سال ۲۰۲۲ در وبسایتها و شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک، ایکس (توییتر سابق) و اینستاگرام منتشر شدهاند.
این محتواها که بالغ بر یک میلیون مورد را شامل میشود با استفاده از ابزار پیشرفته جستجو، رصد و تحلیل محتوای «ملتواتر» از طریق جستجوی ترکیبهای مختلف از کلیدواژههایی شناسائی شدهاند که معمولا در مطالب شامل یهودیستیزی و بهائیستیزی مورد استفاده قرار میگیرند. لیست کامل این کلیدواژهها و الگوهای ترکیب آنها ثبت و در پیوست گزارش قرار داده شده است.
کلیدواژههای انتخابشده برای هر یک از محتواهای شامل یهودیستیزی و بهائیستیزی از دو گروه اصلی تشکیل شده است. جستجوهای صورت گرفته در فضای مجازی تنها محتواهایی را هدف گرفته است که شامل دستکم یک کلیدواژه از هر یک از این دو گروه باشد. برای مثال، هدف جستجو با دو گروه فرضی «یک» و «دو» که به ترتیب شامل کلیدواژههای «الف، ب» و «ج، د، ه» هستند، تمامی محتواهایی است که دست کم یکی از این دستهکلیدواژهها در آن بکار رفته باشد: «الف و ج» یا «الف و د» یا «الف و ه» یا «ب و ج» یا «ب و د» یا «ب و ه».
به عبارت دیگر، کلیدواژههای «بهائیان»، «بهائی» و «بیتالعدل» زمانی هدف جستجوی این گزارش بودهاند که با دستکم یکی از کلیدواژههای گروه دوم مانند «نجس»، «جاسوس»، «سگ»، «ضاله»، «ملعون» و … بکار رفته باشند. به همین شکل، کلیدواژههای «یهودی»، «یهودیان» و «یهودیها» در صورتی که با کلیدواژههای گروه دوم مانند «وحشی»، «صگیونیست»، «آنوسی»، «حرامزاده»، «شیطانی» و … بکار رفته باشند، هدف جستجو بودهاند.
کلیدواژههای مورد استفاده در این گزارش برای جستجوی محتواهای شامل بهائیستیزی از دو گروه ۱۳ و ۶۵ کلمهای تشکیل شده است. بنابراین هدف جستجو عبارت است از ۸۴۵ ترکیب دوتایی از کلیدواژههای این دو گروه. برای محتواهای شامل یهودی ستیزی نیز علاوه بر ۷۳۶ ترکیب دوتایی از کلیدواژههای دو گروه تعیینشده، هشت کلیدواژه دیگر نیز بهتنهایی مورد جستجو قرار گرفتهاند.
برای دستهبندی محتواها بر اساس منبع و پلتفورمی که در آن منتشر شدهاند از ابزارهای تحلیل داده در ملتواتر با درصد خطای صفر استفاده شده است. از طرفی، دستهبندی مفهومی محتواها به شکل نیمهدستی و از طریق دستهبندی کلیدواژههای مندرج در پیوست انجام گرفته است.
نمودارهای مورد استفاده در گزارش پیش رو همگی بر اساس جامعه آماری محدود شده در دو بازه سه هفتهای پیش و پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و یک بازه سه هفتهای پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۲ بهدست آمده است.
از ابزار «ابر کلمات» نیز در بخشهایی از این گزارش بهره گرفته شده است. کاربرد این ابزار بیشتر در شناسایی کلیدواژهها و هشتگهای پرکاربرد به منظور دستهبندی مفهومی محتواها است.
یافته ها
بر اساس تعریف اتحادیه اروپا، نفرتپراکنی عبارت است از «تحریک علنی به نفرت یا خشونت علیه افراد یا گروهها به علت ویژگیهای مشخصی مثل نژاد، رنگ پوست، دین، تبار، و اصلونسب ملی یا قومی.»
به بیانی جامعتر، «نفرتپراکنی، توصیفی (لفظی یا تصویری) است که هدف از آن بدگویی از افراد به علت ویژگیهای تغییر ناپذیری مثل نژاد، قومیت، ملیت، دین، جنسیت، هویت جنسی، گرایش جنسی، سن یا معلولیت است» و شامل نشر اظهارات توهینآمیز، اطلاعات نادرست و گمراهکننده، دروغ پراکنی و تئوریهای توطئه درباره گروهی از مردم، یا تحقیر و انسانیتزدایی از آنها و تهدید یا دعوت به اعمال خشونت، و حتی قتل و کشتار جمعی آنها میشود.
یهودیستیزی
بر اساس تعریف اتحاد بین المللی یادبود هولوکاست «یهودیستیزی به برداشت خاصی از یهودیان گفته میشود که ممکن است به عنوان نفرت از آنها بیان شود، و شامل تمامی اظهارات کلامی و اقدامات فیزیکی یهودیستیزانه میشود که نسبت به افراد یهودی یا غیر یهودی و/یا دارایی آنها، مراکز مذهبی و نهادهای جامعه یهودی روا داشته میشود.» باید اضافه کرد که یهودیستیزی تعریفی ثابت و همیشگی ندارد و نسبت به شرایط و رخدادهای جاری تغییر میکند.
برای مثال شرکت متا در فوریه ۲۰۲۴، استفاده از کلیدواژه «صهیونیست» را بهعنوان شکلی از نفرت پراکنی و یهودیستیزی آنلاین شناخت. متا با بررسی کاربرد فراوان این کلیدواژه دریافت که آن در موارد بسیاری به عنوان جایگزینی «ناشایست» برای اشاره به «یهودیان» و «اسرائیلیها» بهکار میرود.
همزمان با اعلام این سیاست از سوی شرکت متا، حسابهای اینستاگرام و فیسبوک «علی خامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی به دلیل «نقض مکرر نقض سیاست های مربوط به افراد و سازمان های خطرناک» مسدود شد.
روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شمار مطالب شامل یهودیستیزی در فضای مجازی فارسی به شکل بیسابقهای به بالاتر از ۵۶۰۰ مورد افزایش یافت، در حالی که این عدد برای روز پیش از ان ۳۵۰ مورد بود. در بازه زمانی سه هفته پس از روز ۷ اکتبر حدود ۸۱۷ هزار محتوای شامل یهودیستیزی در فضای آنلاین به زبان فارسی منتشر شده است که از جهشی ۱۶ برابری نسبت به سه هفته پیش از آن و ۱۵۲ برابری نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته حکایت میکند.
در بازه زمانی سه هفته پس از ۷ اکتبر، روزانه بهطور میانگین بیش از ۳۷ هزار محتوای متنی شامل یهودیستیزی به زبان فارسی در شبکههای اجتماعی و وبسایتهای مختلف منتشر شده است. بر اساس نمودار زمانی این محتواها، نزدیک به ۶۰ هزار مورد از این مطالب مربوط به روز ۱۰ اکتبر و ۷۰ هزار مورد دیگر مربوط به روز ۱۸ اکتبر است.
همانطور که از نمودار بالا پیداست، حجم نفرتپراکنیها در روزهای ۱۰ و ۱۸ اکتبر به اوج خود رسیده است. جهش ناگهانی حجم نفرتپراکنیها در ۱۸ اکتبر را میتوان به انفجار شب پیش از آن در بیمارستان «الاهلی» غزه نسبت داد که واکنشهای متعددی را به ویژه در کشورهای مسلمان به دنبال داشت.
بررسیهای کمی نشان میدهد که حجم و شدت یهودیستیزی آنلاین بیش از هر چیز به رویدادهای میدانی در درگیریهای غزه بستگی داشته است. یک پژوهش دیگر که بر روی یهودیستیزی آنلاین به زبان انگلیسی انجام شده است، افزایش ناگهانی حجم و شدت نفرت پراکنی در روز ۱۸ اکتبر را تایید میکند.
از طرف دیگر، با وجود اینکه روزشمار جنگ غزه، در ۱۰ اکتبر خبر از رویداد چندان متفاوتی نسبت به روزهای پیش و پس از آن نمیدهد، حجم نفرتپراکنیها در این روز نیز به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. در اینجا مقایسه نمودار نفرتپراکنی بر اساس ساعت در روز ۱۰ اکتبر با روزهای ۹ و ۱۱ اکتبر میتواند به شناسایی دیگر معیارهای موثر بر یهودی ستیزی آنلاین کمک کند.
همانطور که مشاهده میشود، الگوی روند نفرتپراکنی در روزهای ۹ و ۱۱ اکتبر نسبتا یکسان است. این روند در روز ۱۰ اکتبر نیز تنها از ساعت ۱۰ صبح به بعد دچار تغییر میشود و ناگهان افزایش پیدا میکند.
از طرفی نمودار نفرتپراکنی بر اساس پلتفرمهای مختلف در روز ۱۰ اکتبر نشان میدهد که تغییر ناگهانی در حجم محتواها مستقیما بهدلیل افزایش در محتواهای توییتری رخ داده است. در نمودار زیر مشاهده میشود که حجم محتواهای حاوی نفرت پراکنی در فیسبوک، اینستاگرام و وبسایتهای ایرانی، علاوه بر اینکه درصد کمی از کل محتواها را به خود اختصاص داده است بلکه در همه ساعات روز نیز ثابت باقی مانده است.
از مشاهدات بالا این نتیجه برمیآید که برای ارزیابی دلیل بالا بودن آمار نفرت پراکنی در روز ۱۰ اکتبر باید به تحلیل محتوایی مطالب منتشر شده در توییتر پرداخت.
۱۸ توییت از میان ۲۰ توییت شامل یهودی ستیزی که در روز ۱۰ اکتبر بیشترین تعداد بازنشر را داشتهاند، به دو حساب انگلیسی و فارسی «علی خامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی اختصاص دارد. بهعلاوه، از میان ۱۸ هزار و ۳۰۰ حساب توییتری که در این روز مطالب شامل نفرت پراکنی علیه یهودیان منتشر کردهاند، بیشترین تعداد دنبالکننده به این دو حساب تعلق دارد که در مجموع بیش از ۱ میلیون و ۷۳۰ هزار دنبالکننده دارند.
از طرف دیگر، این حسابها در روز ۱۰ اکتبر بیشتر از هر زمان دیگری در بازه سه هفته پیش و پس از ۷ اکتبر فعال بودهاند و روی هم رفته ۲۱ توییت منتشر کردهاند. این در حالی است که تعداد کل توییتهایی که در سه هفته پیش و پس از ۷ اکتبر از طریق این دو حساب منتشر شده، ۹۴ و به صورت میانگین در روز حدود دو توییت بوده است.
همچنین این ۲۱ توییت بهتنهایی نزدیک به یازده میلیون بار مورد بازدید قرار گرفتهاند که چهار میلیون بیشتر از مجموع بازدیدهایی است که در این روز از ۵۷ هزار توییت منتشر شده توسط بیش از ۱۸ هزار کاربر دیگر صورت گرفته است.
بنابراین به نظر میرسد که اظهارات یهودیستیزانه مقامات عالی جمهوری اسلامی به تنهایی میتواند افزایش حجم نفرت پراکنیها علیه یهودیان در فضای مجازی فارسی را به دنبال داشته باشد. مخصوصا اینکه این دو حساب تاثیرگذارترین حسابهای توییتری (از نظر تعداد دنبالکننده، شمار بازدید و بازنشر) هستند که روز ۱۰ اکتبر محتوای شامل نفرتپراکنی علیه یهودیان منتشر کردهاند.
بررسی محتوایی برخی از این توییتها و برشمردن ویژگیهای منحصر بهفرد آنه نتایج بهدستآمده از بررسیهای کمی را تایید میکند و نشان میدهد که روز ۱۰ اکتبر یک حمله برنامه ریزی شده به منظور نفرت پراکنی از طریق این دو حساب راهاندازی و هدایت شده است.
نفرت پراکنی توییتری علی خامنهای در روز ۱۰ اکتبر، از ساعت حدودا ۱۱ به وقت محلی با انتشار خبر و عکس حضور او در مراسم دانشآموختگی دانشجویان نیروهای مسلح در دانشگاه افسری امام علی شروع شد. بهدنبال این توییت موج نفرت پراکنی به طور ناگهانی افزایش یافت.
علی خامنهای در مراسم دانشاموختگی دانشجویان دانشگاههای نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۲ دانشگاه افسری امام علی
علی خامنهای برای اولین بار پس از شروع جنگ غزه در حالی در انظار عمومی ظاهر شد که فرماندهان تمامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از جمله رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهان کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش، فرماندهی انتظامی و وزیر دفاع در یک آرایش جنگی تهاجمی موسوم به «پیکانی» یا «گوه» در دو سمت و پشت سر او قرار گرفته بودند. آرایش پیکانی یکی از قدیمیترین تاکتیکهای جنگی است که معمولا به منظور نفوذ تودهای نیروهای زرهی در جنگهای متاخر یا نیروهای سواره در جنگهای باستانی به خطوط سپر دفاعی طرف مقابل مورد استفاده میگرفته است.
مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای نیروهای مسلح رویدادی سالانه است که از سال ۱۳۹۹ شروع شده و هر سال به صورت دورهای در یکی از دانشگاههای نظامی ایران برگزار میشود. رهبر جمهوری اسلامی به دلیل شیوع کرونا در دو دوره نخست این مراسم حاضر نشد و از راه تصویری در آن شرکت کرد.
دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی روز ۱۱ مهرماه ۱۴۰۱ میزبان سومین دوره این مراسم بود و علی خامنهای برای اولین بار در آن حضور یافت. در آن مراسم فرماندهان نیروهای مسلح در آرایشی خطی موسوم به «پیادهنظام خطی» پشت سر او قرار گرفتند که بر خلاف آرایش پیکانی نه برای تهاجم بلکه برای رژه بهکار میرود.
علی خامنهای در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۱ در دانشگاه امام حسن مجتبی
خبرنامه دانشجویان ایران از معدود رسانههای ایرانی بود تفاوت آرایش نظامی فرماندهان نیروهای مسلح در این دو مراسم را بازتاب داد.
نفرتپراکنی توییتری رهبر جمهوری اسلامی با بازنشر بخشهایی از سخنرانیاش در دانشگاه امام علی ادامه یافت، او مردم اسرائیل را «ای صهیونیستها» خطاب کرد و با مقصر قلمداد کردن آنها آشکارا قربانیان را به عنوان عامل حمله ۷ اکتبر معرفی کرد. همچنین نهتنها از خسارات بهبارآمده اظهار تاسف نکرد بلکه آن را «ضربهای غیرقابل جبران به رژیم صهیونیستی» خواند. در ادامه اسرائیل را «هیولای دیو سرشت» نامید و با انسانیتزدایی از آن عملا به قتل کشتار آنها مشروعیت بخشید. آخرین توییت علی خامنهای به انتشار ترجمه بخشی تهدیدآمیز از اظهارات آن روزش به زبان عبری اختصاص یافت. این توییت که نخستین پیام علی خامنهای به زبان عبری تا آن زمان به حساب میآید بیش از سه میلیون بار مورد بازدید قرار گرفت: «ای ستمگران صهیونیست! شکست شنبه ۷ اکتبر غیر قابل ترمیم است.خودتان این بلا را سر خود آوردید.»
بر این اساس میتوان گفت که انتشار تنها ۲۱ توییت از دو حساب علی خامنهای به اندازه فاجعه انسانی انفجار بیمارستان الاهلی به شدت موج نفرتپراکنی آنلاین علیه یهودیان دامن زد.
بهائیستیزی
بهائیستیزی در ایران تاریخی به درازای پیدایش دیانت بهائی دارد. با اینکه تاکنون تعریف یکتایی از بهائیستیزی ارائه نشده است، اما با مطالعه مصادیق بهائیستیزی در تاریخ ایران میتوان گفت که بهائیستیزی به اقدامات سرخود یا نظاممند حکومتی که با هدف اعمال محرومیت و نقض حقوق شهروندی افراد بهائی بهدلیل تعلق آنها به جامعه بهائیان صورت میگیرد؛ همچنین به هر گونه کنش گفتاری، رفتاری یا کرداریِ برآمده از سوگیریهای و پیشداوریهای منفی گفته میشود که _ آگاهانه یا ناخودآگاه _ افراد بهائی، جامعه بهائیان، باورها، نهادها و اماکن مذهبی و داراییهای آنها را بهدلیل تعلق آنها به بهائیت هدف بگیرد.
بهائیستیزی آنلاین شامل مواردی نظیر نفرتپراکنی، دروغپراکنی، انسانیتزدایی، نشر اطلاعات گمراهکننده، ساخت و پرداخت تئوریهای توطئه و دعوت به اعمال خشونت علیه بهائیان میشود. اگرچه ممکن است این اقدامات زندگی مادی افراد متعلق به جامعه بهائی را مستقیما تحت تاثیر قرار ندهند، اما فضا را برای اشکال مختلف سرکوبهای دولتی از محرومیت از کار و تحصیل و ازدواج گرفته تا بازداشت و مصادره اموال و املاک و اعدام فراهم میکند.
بر اساس بررسیهای کمی، نفرت پراکنی آنلاین علیه بهائیان همانند الگوی یهودی ستیزی آنلاین در روز ۷ اکتبر دستخوش یک جهش ناگهانی شده است. علاوه بر این، حجم نفرت پراکنی های بازه سه هفته پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نسبت به مدت زمان مشابه در سال پیش از آن نیز همانند روند ثبتشده درباره یهودی ستیزیآنلاین، افزایش چشمگیری به خود دیده است.
به بیانی دقیقتر، در بازه سه هفته پس از ۷ اکتبر در مجموع هزار و ۱۱۱ محتوای شامل نفرت پراکنی علیه بهائیان در پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و وبسایتهای ایرانی منتشر شده است که نشان از از افزایش ۱۸۰ درصدی نسبت به سه هفته پیش از آن دارد.
بررسی محتوایی مطالب حاوی نفرتپراکنی علیه بهائیان پس از ۷ اکتبر نشان میدهد که در بیشتر از نیمی از این مطالب از کلیدواژههای دال بر یهودیستیزی استفاده شده است که به شکلی دیگر نتایج بررسیهای کمی مبنی پیوند مستقیم بهائیستیزی و یهودیستیزی آنلاین را تایید میکند. همانطور که در نمودار بالا دیده میشود برخی از کلمات پرکاربردی که در محتواهای شامل نفرت پراکنی علیه بهائیان استفاده شدهاند مستقیما بر یهودیستیزی نیز دلالت دارند.
برای مثال، از میان ده توییت شامل محتوای بهائیستیزی که بیشترین تعداد بازنشر را داشتهاند، تمامی آنها حاوی تعابیر یهودیستیزانه نیز بودهاند که به ترتیب از این قرار هستند:
- «تولهسگ طرفدار اسرائیل شناسایی شد #بهائی» | لینک
- «یهودیان از وزیر اعظم هخامنشیان هامان و بهائیان از صدراعظم قاجار #امیرکبیر متنفر اند ! حکم اعدام هر دو به دلیل کشف و مقابله با توطئه و دسیسه های مخفیانه #یهود، با پاپوش و حیله در حالت مستی از شاه گرفته شد.» | لینک
- «از برنامه وارونگی بابت باز کردن باب گفتگو در موضوع فرقه حيفا نشين متشكرم، اين برنامه ها ان شاء الله ادامه داره» | لینک
- «جدی با دوتا قطره اشک یه به قول خودتون افغانی اینقدر فشار عصبی بهتون وارد میشه؟جدا که بهائی ها و یهودی ها ترسو اند» | لینک
- «اکانت اسرائیل به فارسی توسط یک بهایی به نام شارونا سلیمانی آوگینساز مدیریت میشه!!» | لینک
- «بوی خون دارد کتاب (اوستا) و دینتان (زرتشتی)، تف به دین (زرتشتیت) و مسلک (یهودیت) و آیینتان(بهاییت)، مرگ بر فرقه تبهکار بهاییان» | لینک
- «بهاییان، فرقه دراویش، شاخه رادیکال اصلاحات و اعتدال و … اینها سربازان رژیم صهیونیستی در داخل ایران هستند و متاسفانه در هشت سال زمان بنفشها در ساختارهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نفوذ کردهاند.» | لینک
- «اعتراف رائفی پور به نفوذ بهاییها در صداوسیما از حبیب الله ثابت پاسال بهائی تا پیمان جبلی بهائی رئیس صداوسیما. رازی که لیدر ری استارت ان را فاش کرد. نه تنها صداوسیما بلکه اتاق بازرگانی، بانکداری، وزارت اطلاعات و… بهایی نفوذ کرده اند» | لینک
- «براستی چرا حسن نصرا… و گروه های مدعی اسلام در فلسطین و لبنان فرمان حمله به بیت العدل بهائیان را صادر نمیکنند؟ یهودیان که هزاران برابر با اصالت تر از این فرقه ی تروریستی و به ظاهر دینی می باشد! چرا حسن نصرا… حتی یک بار بر ضد بهائیت موضع نگرفته است؟!»| لینک
- «شاید این جنگ بین فلسطین و اسرائیل که با این شدت و تلفات بالا رخ داده و پایان نزدیکی براش نمیشه متصور شد، توسط بهائیان ایجاد شده تا یهودیان و مسلمانان کشته بشن و اولین کشور بهائی تاسیس بشه»| لینک
آبانماه ۱۴۰۲، حدود یک ماه پس از حوادث هفت اکتبر، جامعه جهانی بهائی با انتشار بیانیهای نسبت به تشدید و افزایش سرکوب و آزار بهائیان در ایران ابراز نگرانی کرد. در بیانیهای دیگر که آذرماه همان سال منتشر شده از آغاز «برنامه سیستماتیکی برای یورش به خانهها و دستگیریها در شهرهای سراسر کشور» خبر داد و اعلام کرد که در مهر و آبان ۱۴۰۲ دستکم ۴۰ شهروند بهائی بازداشت و بیش از ۱۰۰ منزل متعلق به این شهروندان هدف حملات خشونت بار ماموران حکومتی قرار گرفتهاند.
در همین بیانیه به تشدید نفرتپراکنیهای مجازی در این مدت علیه بهائیان اشاره شده است. همچنین تاکید شده بود که در آن زمان بیش از ۷۰ شهروند بهائی برای سپری کردن احکام حبس خود در زندانهای ایران بودهاند. به بیان جامعه جهانی بهائی، حکومت ایران با هدف «ایجاد هراس و سردرگمی، محروم کردن از هرگونه حقوق شهروندی، به فقر کشاندن تداوم سرکوب و آزار افراد، القای احساس عدم اطمینان و در نتیجه سلب آرامش و امنیت زندگی روزمره بهائیان به روشهای جدید و بیرحمانهتری برای سرکوب آنها متوسل شده است.
این همه تایید میکنند که نفرت پراکنی مجازی و سرکوب واقعی بهائیان در یک دوره زمانی به شکلی ناگهانی افزایش و تشدید یافتهاند.
نتیجهگیری
بهدنبال اتفاقات روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳، یهودیستیزی در فضای مجازی فارسی به طرز بیسابقهای افزایش یافت. مشاهده نمودار حجم نفرتپراکنیها بر اساس روزهای مختلف نشان میدهد که رویدادهای میدانی جنگ غزه مستقیما بر تعداد مطالب منتشر شده اثر میگذارد. لذا پارامتر اصلی در تخمین تعداد مطالب آنلاین حاوی یهودیستیزی و شمار بازدیدکنندگان از این مطالب رویدادهای واقعی در میدان درگیریها است.
از محاسبات کمی و ارزیابیهای کیفی محتواهای منتشر شده در فضای مجازی این نتیجه بهدست میآید که اظهارات و فعالیتهای مقامات سیاسی پرنفوذ دومین پارامتر تعیینکننده در حجم نفرتپراکنیهاست. حسابهای توییتری علی خامنهای به دلیل تعداد میلیونی دنبالکنندگان، بازدیدها و بازنشرها تاثیرگذارترین کاربران نفرتپراکن در فضای مجازی فارسی هستند. به گواه آمار و ارقام، انتشار ۲۰ توییت یهودیستیزانه از سوی علی خامنهای موجی از نفرت پراکنی آنلاین را با همان حجم و شدتی به بار آورده که انفجار بیمارستان الاهلی و کشته شدن ۴۷۰ غیرنظامی به دنبال داشته است. بنابراین بهنظر میرسد که سیاستهای نظارت بر محتوای شبکه اجتماعی ایکس دستکم برای کاربرانی با تاثیر و نفوذ علی خامنهای نیاز به تجدید نظر جدی دارد.
روند بهائیستیزی آنلاین در ایران متناسب با فراز و فرودهای یهودیستیزی آنلاین دستخوش تغییر میشود. از طرف دیگر، مطالب آنلاین شامل یهودیستیزی و بهائیستیزی دارای جنبههای مشترک فراوانی هستند، بطوریکه در بیش از نیمی از مطالب بهائیستیزانه منتشر شده در مدت سه هفته مورد بررسی در این گزارش، تعابیر و کلمات یهودیستیزانه بکار رفته است. گذشته از این، ارتباط با دولت اسرائیل از رایجترین تئوریهای توطئه حکومت ایران علیه بهائیان است، باورمندان بهائی تنها بهدلیل تعلق به بهائیت از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی با این اتهام روبرو شده و بر اساس آن به تبعید، زندان، مصادره اموال و … محکوم میشوند. حکومت ایران در واقع از طریق نفرتپراکنی آنلاین زمینه را برای سرکوب نظاممند جامعه بهائی فراهم میکند.
پیوست
Anti-Baha’i Keywords | (( ( “بهاییان” OR “بهائی” OR “بهائیان” OR”علی محمد باب” OR “قرهالعین” OR “قره العین” OR “بهاییا” or “بهاییها” or “بابیگری” OR “بهاییگری” OR “بابی گری” OR “بهایی گری” OR “بهائی گری” OR “بهائیگری” OR “بیتالعدل”) AND (“نفرین” OR “کافر” OR “سگ” OR “حرامزاده” OR “مثله” OR “زنازاده” OR “کثیف” OR “کثافت” OR “شیطانی” OR “خائن” OR “ضاله” OR “تفاله” OR “آنوسی” OR “آشغال” OR “نجس” OR “مرتد” OR “خوک” OR “حیوان” OR “حرومزاده” OR “ملعون” OR “حرومی” OR “ولد زنا” OR “وحشی” OR “موساد” OR “میت” Or “یهودیان” OR “صهیونیست” or “صگیونیست” or “اسرائیلی” or “صهیونیستها” or “یهودی” or “اسرائیل” or “جنده” OR “زنیکه” OR “سلیطه” OR”گایید” OR “بگاد” OR “لعنت” OR “فرقه” OR “جاسوس” OR “امیرعباس هویدا” OR “امیرکبیر” OR “پتیاره” OR “بدکاره” OR “من و تو” OR “منوتو” OR “خراب” OR “کیر” OR “سگباز” OR “همجنس باز ” OR “کون” OR “خائن” OR “ساواک” OR “پرویز ثابتی” OR “فاسد” OR “لواط” OR “قحبه” Or “لجن” OR “ریدم” OR “گه” OR “گوه” OR “کص” OR “ننه”) ) NOT ((“رژیم اسلامی”)Or (“شیخ بهائی”) Or (“شیخ بهایی”))) |
Anti-Semitic Keywords | (((“یهودی” OR “یهودیان” OR “جهود” OR “صهیونیسم” OR “صهیونیستی” OR “صهیونیست” OR “یهود” OR “اسرائیلی” OR “صگیونیست” OR “صگیونیسم” OR “آنوسی ” OR “جنتیل” Or “یهودیها” Or “یهودیا” Or “صهیونیستا” Or “صهیونیستها” ) AND (“نفرین” OR “کافر” OR “سگ” OR “حرامزاده” OR “زنازاده” OR “کثیف” OR “کثافت” OR “شیطانی” OR “خائن” OR “ضاله” OR “تفاله” OR “آنوسی” OR “آشغال” OR “نجس” OR “مرتد” OR “خوک” OR “حیوان” OR “حرومزاده” OR “ملعون” OR “حرومی” OR “ولد زنا” OR “وحشی” OR “جنده” OR “زنیکه” OR “سلیطه” OR”گایید” OR “لعنت” OR “فرقه” OR “پتیاره” OR “بدکاره” OR “سگباز” OR “همجنس باز” OR “لواط” OR “لابی” or “قحبه” Or “لجن” OR “ریدم” OR “گه” OR “گوه” OR “کص” OR “هلاکت” OR “بچه کش” OR “بچهکش” OR “جهود” OR “ری استارت”)) NOT ((“خامنهای” OR “رژیم اسلامی” or “تروریستی” Or “تروریست” or ” تروریستهای” or “تروریستها ” or “تروریستی” ))) or (“صهیونیسم” OR “صهیونیستی” OR “صهیونیست” OR “صگیونیست” OR “صگیونیسم” OR “صهیونیستا” Or “اسقاطیل” or “صهیونیستها”)author:”Khamenei.ir“ |